Turán nyerte a Szilveszter Ralit

Reggel kicsit hideg, délelőttre viszont kellemes napsütés fogadta a Szilveszter Rali részvevőit és a közönséget egyaránt.

A nevezési lista meglehetősen parádésra sikerült, hiszen a Turán–Zsiros páros révén még WRC is volt a versenyen, a cseh Orsák–Vajík duó pedig nem kisebb meglepetéssel, mint egy Skoda Fabia S2000-essel állt rajthoz.

A két páros meglehetősen élesen versenyzett egymással, de Turán Firic közben azt sem felejtette el, hogy a verseny végül is a szórakozásról szól, és elég bevállalósan közlekedett. Nem utolsó sorban pedig a harmadik WRC búcsúztató versenyükön, a Komló és a Mikulás Rali után végre itt célba értek.

A várakozásoknak megfelelően az igen gyorsan és Turánnál talán kevésbé látványosabban nyomuló Orsák lett a második. A harmadik helyért a Balogh–Németh és a Kazár–Dallos duó vívtak egymással. Balogh egyszer elgumizta magát, Kazár akkor meg tudta verni, a többi gyorson azonban Balogh volt a gyorsabb, és szerezte meg a harmadik helyet az N-es Mitsubishivel. Kazár egy kisebb karácsonyi balesetből származó sérüléssel – összefércelt kézzel – versenyzett és lett negyedik.

A legjobb nem rali 1-es páros a Bosch–Kiss duó lett. Bosch Peti az egyik legjobb kezű Mitsubishi építő, aki már egy ideje vár arra, hogy valaki felfedezze, mert a volán mögött is tudna problémát okozni az élmezőnynek. Akár a rali 1-ben is.

A kétkerekesek versenyét a Fenyvesi–Sztrakon páros nyerte, a jövőre H csoportba száműzött VW Golf kit carral.

A verseny jó hangulatáról gondoskodott a rengeteg Zsiguli, akik közül akadt olyan is, aki egy kanyaron belül háromszor esett be, hol a bal, hol pedig a jobb oldalra. De hát ez a verseny erről szólt.

A show része volt a Béres család bemutatója. Ifjabbik Béres Jozef ezúttal Varga „Cigi” BMW M3-asával mutatta meg, hogyan is kell közlekedni egy ilyen autóval, míg az idősebb Jozef egy kisebb tanknak is beillő Audi Quattróval gázolt át mindenen.

A Szilveszter Rali végeredménye:

1. Turán–Zsiros, Subaru Impreza WRC 29:01,34; 2. Orsák–Vajík (CZ) Skoda Fabia S2000, +7,4; 3. Balogh–Németh, Mitsubishi Lancer Evo IX, +22,97; 4. Kazár–Dallos, Mitsubishi Lancer Evo IX, +41,40; 5. Bosch–Kiss, Mitsubishi Lancer Evo VI, +53,17; 6. Matics–Viczena, Mitsubishi Lancer Evo IX, +55,98; 7. ifj. Cseh–Németh, Mitsubishi Lancer Evo VI, +1:01,56; 8. Bujdos–Balázs, Subaru Impreza, +1:08,67; 9. Hodula–Várhidi, Mitsubishi Lancer Evo IX, +1:17,42; 10. Kocsomba–Martinák, Mitsubishi Lancer Evo IX, +1:29,46

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s