Villagra vb-n és IRC-n

Rali világbajnoki programja mellett két IRC-futamot is tervez Federico Villagra.

A Munchi’s–Ford negyven éves argentin versenyzője az idén is a dél-amerikai Ford-csapatot erősíti majd a vb-n, ahol egy 2009-es specifikációjú Focus WRC-vel áll rajthoz várhatóan hét versenyen.

Emellett a hazai bajnokságában egy N-es Mitsubishi Lancerral fog szerepelni, és mivel az Argentin Rali az idén az IRC bajnokságba számít be, ebbe a sorozatba is kiruccan. Szintén szóba került nála a másik dél-amerikai IRC-futam, a brazil Curitiba Rali. Ennek időpontja azonban ütközik a Mexikó Rali vb-futaméval, ami szerepel a Munchi’s-csapata tervei között.

Federico Villagra 2001 és 2005 között öt alkalommal lett argentin N csoportos bajnok, majd 2006-ban és 2007-ben is megnyerte az Argentin Rali vb-futam N-es értékelését, amelyet követően került a Munchi’s-csapatba.

A 2007-es Japán Ralin szerezte meg első vb-pontját egy hetedik hellyel. 2008-ban már rendszeres pontszerző volt a vb-n, amelynek egyéni értékelésében a 14. helyen végezett.

Tavaly, a harmadik vb-szezonján, az Argentin, majd az Akropolisz Ralin is az igen figyelemreméltó negyedik helyen végzett, a világbajnokságon pedig 16 pontjával a kilencedik helyet szerezte meg.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s