Lesz-e Ford az IRC-n?

Egyelőre nem nevezett a Ford gyár az IRC 2010-es bajnokságára, így jelen állás szerint a vadonatúj Ford Fiesta Szuper–2000-essel indulók nem szerezhetnek IRC-pontot, és nem szerepelhetnek az Eurosport gigantikus élő közvetítésében sem.

A Ford és az IRC-t működtető Eurosport Events között még folynak a tárgyalások a nem csekély nevezési díj befizetéséről, amely bőségesen megérné a Fordnak, hiszen cserébe a befizetett összeg sokszorosát kapja vissza műsoridőben. Arról nem is beszélve, hogy ha nem neveznek, akkor elveszthetik az IRC-n induló versenyzők piacát.

A hírek szerint ez okoz dilemmát a rali világbajnokságra és az IRC-re egyaránt visszatérni készülő Andreas Mikkelsennél is. A húszéves norvég versenyző 2007-ben és 2008-ban több vb-futamon indult Ford Focus WRC-vel, de a tavalyi évet a Norvég és a Lengyel Ralit leszámítva kihagyta a nemzetközi porondon.

Idén a Szuper–2000-es világkupán akar részt venni vagy egy Skoda Fabia, vagy pedig egy Ford Fiesta S2000-essel. A szezont azonban az IRC-n kezdené, a Monte-Carlo Ralival. Itt azonban csak olyan autóval akar indulni, amellyel IRC pontokat lehet szerezni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s