Jean-Joseph, Bengué és Giraudet is kémkedik Bulgáriában

A Bolgár Rali murvakémeiből is komoly mezőnyt lehetne összeállítani. Petter Solberg, a korábbi Európa-bajnok Simon Jean-Josephet kérte fel, hogy legyen a murvakéme.

De a Citroën gyári csapatában is komoly versenyzők ülnek majd a tréningautóból murvakém autóvá előlépett kocsikban. Sébastien Ogier-nek, a vb-n szintén nem ismeretlen Alex Bengué kémkedik majd.

Sébastien Loeb viszont a világ egyik legtapasztaltabb navigátorát, Denis Giraudet-t nyerte meg erre a faladatra, aki Dominique Heintz mellett foglal majd helyet a kém kocsiban.

A murvakémek – hivatalos néven biztonsági személyzet – használata sokáig tilos volt a rali világbajnokságon, de a versenyzők kérésére az aszfalt versenyeken újra engedélyezték őket.

Általában a versenyzők tréningautóját használják és nem sokkal a gyorsasági rajtja előtt mennek végig a pályákon, ahol a versenyzők fénymásolt itinerébe javítanak bele, jelezve a murvafelhordást, a pocsolyát és minden olyan veszélyforrást, ami a pályabejárás és a rajt között került a pályára.

„Ennek csak biztonsági jelentősége van” – mondta Loeb. „Ha egy ilyen gyors versenyen víz van a kanyarban, akkor esélyed nincs azt bevenni.”

A Bolgár Rali az idén először – és egyelőre úgy néz ki, hogy utoljára is – szerepel a rali világbajnokság programjában. Az időjárás-előrejelzések alapján viharos esőzés is várható a versenyen.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s