Ostbergnek a defekt segített

Olykor a defekt is jól jöhet, és bár Mads Ostberg négy percet veszítve a 17. helyre esett vissza a Mexikó Rali harmadik gyorsasági szakaszán, mégis előnyére vált a dolog.

„Négy percet veszítettünk egy bal első defekttel” – mondta Ostberg. „Meg kellett állnunk a gyorsaságin kicserélni. Ez után inkább az autó beállítására koncentráltunk. A verseny előtt 45 percet tudtuk tesztelni a Fiestát murván, úgyhogy nagyon fontos volt minél több tapasztalatot szerezni a kocsival.”

„Nem csak finom állításokra volt lehetőségünk, hanem nagyobb lépéseket is tudtunk tenni, a Fiesta pedig egyre jobb és jobb lett. A verseny elején nagyon puha beállításokkal kezdtünk, amitől az autó lassú volt a kanyarokban, de ahogy elkezdtünk dolgozni a lengéscsillapítókon és egyéb területeken, egyre jobb lett.”

„Most már sokkal magabiztosabb leszek a Portugál Ralin. Ha nincs a defektünk és egy nagy csata közepén vagyunk, akkor biztosan nem tudtunk volna ennyit foglalkozni a beállításokkal.”

Ostberg végül az ötödik helyig kapaszkodott fel, és ha a négy perces késését levonjuk, akkor is csak egy helyezéssel került volna előrébb, így viszont értékes tapasztalatokat gyűjtött a Portugál Ralira.

A Svéd Ralin szerzett második és a mexikói ötödik helyezésével, a világbajnokságon a negyedik helyen áll.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s