Ifj. Tóth Evóval versenyez az idén

A legfrissebb fejlesztésű Peugeot 207 S2000 Evolutionnal próbálja megszerezni idén nyolcadik magyar bajnoki címét ifj. Tóth János, akinek a tavalyi évhez hasonlóan most is Tagai Róbert navigál majd.

A legjobb hír az volt a Peugeot Sport Hungária sajtótájékoztatóján, hogy az ifj. Tóth–Tagai kettős valamennyi ORB-futamon rajthoz tud állni. Ráadásul a TRT Europe műhelyből a legfrissebb fejlesztésű 207 Evolutiont kapják, amelybe már a tavalyi Sanremo Ralin bemutatkozott 300 lóerős motor dohog. Illetve csak fog dohogni, merthogy a bemutatón még üres volt a Peugeot motortere, az erősforrás csak az Eger Ralira érkezik meg.

„Holnap (csütörtökön) még a régi motorral fogunk tesztelni, de ez nem jelent hátrányt” – mondta ifj. Tóth. „Az új motor erősebb lesz, de a karakterisztikája ugyanolyan, úgyhogy elég lesz az Eger Rali előtt kipróbálni.”

A Peugeot-ról a TRT vezetője, Tagai Tamás úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan fejlesztik, az Evolution kittel pedig érezhetően javult a 207-es.

„Tavaly a Sanremo Ralin mutatkozott be az Evo. A leglényegesebb változás a motort érintette, aminek a teljesítménye 285-ről 300 lóerőre nőtt, igaz a futásteljesítménye ezzel arányosan csökkent. Új lett az első futóműve is, és a váltón valamint a vízpumpa meghajtásán változtattak, főleg a megbízhatósága miatt. Ezenkívül megkapta az FIA 2011-es szabálya szerinti biztonsági oldalajtókat, amik könnyebbek, és jobban óvják a versenyzőket.”

Ifj. Tóth tavaly második lett a bajnokságban és a korábban megszerzett hét bajnoki címe után mi más lehetne a terve, mint a nyolcadik.

„Pont úgy készülök erre a szezonra is, mint az elsőre. Ugyanolyan motivált vagyok” – mondta Janika. „Tavaly a szezon második felére sokat javultunk, és szerintem az idén erősebbek leszünk.”

Erősebb motor ide vagy oda, a nagy kérdés még mindig az, hogy az N-es vagy a Szuper–2000-es lesz-e a nyerő Magyarországon.

„Szerintem az első három versenyen nehéz lesz Szuper–2000-essel megverni az N-eseket. Nem lehetetlen, de ahhoz nagyon jól kell menned. A szezon második felében az S2000-esek lesznek a jobbak.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s