Vb- és IRC-futam is lehet egyszerre a Monte-Carlo Rali

Már hetek óta közzé kellett volna tenni a rali világbajnokság 2012-es naptárát, ám ez még mindig nem történt meg. Ennek egyik oka, hogy a vb promótőre a Monte-Carlo Rali rendezőjével tárgyal, hogy a futam visszakerüljön a világbajnokságra.

A Monte az elmúlt három évben az IRC-szezonnyitó futama volt, miután a rendezők sokkal könnyebben tudták a versenyüket az IRC-szabályai mellett megrendezni. A rali világbajnokságon azóta több könnyítést is tettek és akár arra is készen állnak, hogy a Monte jelenlegi formátumával, a szombat hajnalban véget érő versennyel kerüljön vissza a vb-naptárba.

A vb promótőre többször is hangoztatta, hogy a Svéd Ralival is klasszikus helyszínen kezdődött az idei sorozat, de az ők sem gondolják komolyan, hogy a Svéd Ralit egy lapon lehet említeni a Monte népszerűségével.

A dél-francia versenyhez természetesen az IRC is ragaszkodik, és ráadásul a Monténak is nagyon jót tett az Eurosport élő közvetítése. Már korábban is felmerült az a gondolat, hogy esetleg a két sorozat futamát egyszerre rendezzék, de a vb és az IRC televíziós közvetítési jogai két külön kézben vannak, és míg a vb-n a WRC-k jelentik a top autókat, addig az IRC a Szuper–2000-esekre épül. Így a közös rendezés esetén a WRC-k elnyomhatják az S2000-eseket.

Ha azonban megvalósulna a közös rendezés, az biztos, hogy a raliszurkolók paradicsoma lenne. A két sorozat kiválóan megél egymás mellett, fölösleges konkurenciaharcról vagy egyesítésről beszélni, de egy ilyen közös verseny 20-30 WRC-vel és 30-40 S2000-es autóval igazi ünnepe lehetne a ralinak, amiből a vb és az IRC is csak profitálhatna.

Mi meg azonnal foglalhatnánk a szállást januárra.

2 című bejegyzés “Vb- és IRC-futam is lehet egyszerre a Monte-Carlo Rali” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Jól hangzik. De mennyivel jobb lett volna, ha ezt idén teszik meg a Monte-n. Mondhatnánk, ez lett volna a Rali 100. évének ünnepe!

    1. Igen, ez tényleg egy szép ünnep lett volna, ráadásul az új WRC-k első versenye is itt lehetett volna.

      Őszintén szólva, nem sok esélyt látok arra, hogy a két tévéközvetítési jog tulajdonosa meg tud állapodni egymással. Mind a két félnek engedményt kellene tenni, de ha összejönne a közös verseny, az nagyot lendítene a rali szekerén, amiből mindenki csak profitálna.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s