12 vb-futam, Monte, Szardínia, Ausztrália és Jordánia nélkül

Várhatóan eggyel kevesebb, csak 12 futamon rendeznek jövőre a rali világbajnokságon. A hivatalos versenynaptárt jövő héten teszik közzé, amelyet az FIA júniusban hagy jóvá.

A korábbi találgatások ellenére jövőre nem tér vissza a Monte-Carlo Rali, miután a verseny szervezői és a vb promótőre nem tudott időben megállapodni. Bennfentes információk szerint azonban nem reménytelen a dolog, így 2013-ban tálán újra Dél-Franciaországban kezdődhet a vb.

Nem szerepel a jövő évi naptárban olasz verseny sem. Szardínián minden bizonnyal az idén rendeznek utoljára vb-futamot, és már 2012-re szerették volna a verseny visszavinni Észak-Olaszországba, ám a tárgyalások ott is megakadtak.

Az idei Ausztrál Rali helyett jövőre Új-Zélandon rendeznek versenyt, de ha az ausztrálok az idén jól teljesítenek, akkor a két ország felváltva rendezhet majd vb-futamot.

A tervek szerint 2012-ben nem lesz közel-keleti futama a vb-nek. Jordánia helyett Abu-Dhabi vehette volna át a rendezési jogot, de egyelőre ők nem tudtak egyetlen kandidáló futamot sem felmutatni.

Az előzetes tervekben szerepelt a Japán Rali is, ám ezt a gyártók megvétózták, a magas költségek és a nézők érdeklődésének hiánya miatt, de leginkább azért, mert nem piac egyikük számára sem.

2 című bejegyzés “12 vb-futam, Monte, Szardínia, Ausztrália és Jordánia nélkül” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s