Lerobbant a rali vb hajója, veszélyben a Jordán Rali

A legjobb esetben is egy napot csúszott volna a rali világbajnokság negyedik fordulójának, a Jordán Ralinak a pályabejárása. Most azonban további késés várható, mivel a felszerelést szállító hajó hétfő reggel nyolc helyett csak délután kettőkor kötött ki, mert a két motorja közül az egyik meghibásodott.

A gyári versenyautókat repülőgéppel szállították Jordániába, de a teljes felszerelést, beleértve a tréningautókat hajó vitte az izraeli Haifába, ahol még a kirakodásra és a vámra is várnia kell a csapatoknak, majd ezt követően még Jordániába kell juttatni a felszerelést.

„A versenyautók megérkeztek, de egy emlőnk sincsen, amivel le tudnánk őket rakni” – állította az autosport.com forrása.

A Jordán Rali pályabejárásának ma (hétfőn) kellett volna elkezdődnie. De mivel a szomszédos Szíriában a politikai helyzet enyhén szólva nem stabil, ezért a felszerelést nem a megszokott módon, hanem alternatív útvonalon, Izraelen keresztül szállították Jordániába.

Haifába azonban csak hétfő reggelre érkezett volna meg a menetrendszerinti hajó, ami miatt a tréninget már a múlt héten kedd reggelre halasztották. Most a nagy kérdés, hogy a versenyzők mikor kaphatják meg a tréningautókat, és mikor tudják elkezdeni a pályabejárást. Ez a vb-n általában két napot vesz igénybe. Mivel a Jordán Ralit a szokásos péntek-vasárnap helyett csütörtöktől szombatig rendezik, a versenyzőknek kedden mindenképpen el kell kezdeni a pályabejárást, hogy szerdára végezzenek vele és csütörtökön elkezdhessék a versenyt.

Szintén komoly feladat vár a szervizparkot felépítőkre. Normál esetben négy nap alatt készül el a csapatok főhadiszállása, most egyetlen nap áll a rendelkezésükre. A csúszás miatt több PR-programot már most lemondtak a csapatok, miután a versenyzők nem tudnak egyszerre pályabejáráson részt venni és a médiával társalogni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s