Vizin Polo Szuper–2000-essel indul az IRC-n

Harmadik IRC-szezonját kezdi Vizin László és Zsiros Gábor, akik az elmúlt két évben a kétkerékhajtású kupában szerepeltek, az idén azonban visszatérnek a négykerékhajtáshoz, és egy Szuper–2000-es Volkswagen Polóval állnak rajthoz. Első versenyük a Jalta Rali lesz Ukrajnában, de láthatjuk őket a Barum, a Mecsek és a Ciprus Ralin is.

Vizin László: – Az idén mindenképpen szerettem volna visszatérni a négykerékhajtáshoz. Az első gondolatom az volt, hogy egy R4-es Subaruval indulunk az IRC-n, de nagyon sokat késik az autó fejlesztése.

– Viszont kaptunk egy nagyon jó ajánlatot Puskádi Jánostól a Volkswagen Polo S2000-esre. Erről az autóról tudni kell, hogy nem gyári fejlesztésű, és 2008-ban készült. Biztosan nem lehet vele felvenni a versenyt a gyári Skodák vagy Peugeot-k ellen, de nekem sincs olyan illúzióm, hogy Hänninennel vagy Neuville-lel fogok versenyezni az első helyért. Viszont lényegesen olcsóbb a Polo, mint bármelyik S2000-es és biztos vagyok benne, hogy ez az autó is nagy élményt jelent majd.

– A héten teszteltünk, és próbáltunk minél jobb alapbeállítást találni, ami szerintem sikerült. Nagyon tetszik az autó, jó a féke, a kanyarsebessége és nagyon élvezetesen lehet vele közlekedni.

– Az első versenyünk a jövő héten, a Jalta Rali lesz. Ezen kívül a Barum, a Mecsek és a Ciprus Ralin indulunk. A Barumon már kétszer voltunk, lesz helyismeretünk, ami szerintem nagyon fontos. A Mecsek abszolút hazai verseny, és nagyon jó lesz két év után újra itthon menni. A Ciprus Rali pedig tavaly nagyon tetszett.

– A Volkswagen gyár nem nevezett az IRC-re, ezért mi nem is szerezhetünk pontot, de úgy gondolom, hogy a nagyon jó versenyek és az erős mezőny miatt így is megéri rajthoz állnunk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s