Változatos pályákon, igazi raliversenyre készül Krózser

Négy, teljesen eltérő karakterű pályát dolgozott fel Krózser Menyhért és Papp György az IRC 11. futamának, a Sliven Ralinak a szerdai és csütörtöki tréningjén. Az MHH Rally Team versenyzője szerint a bolgár pályák egy része hasonlít a magyarokra, nagyon észnél kell lenni rajtuk, viszont a nagy meleg nem okozhat gondot.

„Nagyon változatosak a gyorsaságik” – mondta Krózser Menyhért. „Négy pálya van, amiket szombaton az egyik irányba teljesítünk, vasárnap pedig megfordítják őket.”

„Az elsőt, egy húsz kilométerest a Mátrához tudnám a legjobban hasonlítani, széles, kétsávos úttal, viszont nagyon csúszós aszfalttal. A következő eszméletlenül gyors, tele apró bukkanókkal, hullámokkal. Ez már keskenyebb út, két autó éppen elfér rajta, belógnak a fák ágai, a gaz, igazi lélekvesztő.”

„A harmadik pálya talaja régi típusú, durva felületű aszfalt, nagyon sok rajta a felhordás, a vége pedig egysávos erdei út. A negyedik viszont olyan, mintha Franciaországban lennénk, a legjobb minőségű aszfalttal, rengeteg visszafordítóval. Itt hegyi versenyeket is szoktak rendezni.”

„Az eddigi versenyeink közül talán ez hasonlít a legjobban a magyar körülményekhez. Biztosan sokat fognak változni a pályák, lesz rajtuk meglepetés bőven. Igazi, nehéz raliversenyre számítok, de éppen ezért lesz nagy kihívás.”

„A hétvégére meleget, harminc fok feletti hőmérsékletet jósolnak, az aszfalt várhatóan még ennél is melegebb lesz, de fel vagyunk rá készülve. Van elegendő gumink.”

„Holnap (pénteken) reggel lesz a gépátvétel, aztán a shake down. Este a rajt és a prológ. Ez utóbbitól nem vagyok feldobva, mert egy parkban megyünk oda-vissza, de a másnapi pályák kárpótolnak érte.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s