Wirtmann győzött Vácon

Idei második győzelmét aratta Wirtmann Ferenc és Barna György az Országos Historic Ralibajnokság váci futamán, amellyel megőrizték vezető helyüket a C csoport bajnokságában. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros így már a soron következő Baranya Kupán megszerezheti újabb bajnoki címét.

„Nagyon jó hangulatú verseny volt a Vác Rali. Most fordult elő először, hogy nem rali 1-es vagy rali 2-es versenyen ment a Historic mezőnye. Van még egy-két finomítani való a futamon, de a rendező nagyon kitett magáért, kiemelten kezelte a historic mezőnyét, és összességében nagyon jó versenyt szervezett” – mondta Wirtmann.

„A Mecsek Rali győzelme után szerettük volna megőrizni vezető helyünket a bajnokságban, és ha lehet, az előnyünket tovább növelni. Ez sikerült, bár nem volt könnyű feladatunk, mert a fiatal generáció nagyon begyorsult és egyre jobban szorongatnak minket.”

„A fiatalos hév engem is elkapott és csináltam egy korai rajtot. Vácon nem sportbíró rajtoltatott, hanem csak az órát kellett figyelni. Én annyira koncentráltam, hogy óra ötvenkor elrajtoljak, hogy 49 perc 50 másodperckor rajtoltam. (Barna) Gyuri meg is jegyezte mellettem, hogy ez korai volt, én meg első reflexből azonnal megálltam, és elkezdtem gondolkozni, hogy most akkor visszatolassak-e. De aztán rájöttem, hogy most már kár lenne, úgyhogy mentünk tovább. Természetesen a korai rajtért kaptunk tíz másodperc büntetést, így előnyünk nem származott a dologból. Inkább csak hátrányunk.”

„Az Escort Proto után jó volt a régi Mk 1-esünkkel menni. Úgy terveztem, hogy ezt az autót a télen újítjuk fel, de azt hiszem, nem húzhatjuk tovább és a Komló Rali előtt komolyan át kell néznünk. Szegénykémnek a lengéscsillapítóval, a váltóval, a sperrel, mindennel volt baja. Gázadásnál és fékezésnél mindig más-más irányba akart kitörni, de hősiesen célba vitt minket és sikerült megszereznünk az idei második győzelmünket és továbbra is vezetjük bajnokságot.”

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Iharos és Goller Kft., Kumho

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s