Krózser kihagyja a Sanremo Ralit

Az eredeti tervekkel ellentétben nem áll rajthoz Krózser Menyhért és Papp György a Sanremo Ralin, az IRC idei 12., egyben utolsó előtti futamán. A páros eredeti terve az volt, hogy a sorozat mind a három utolsó versenyén, a Sliven, a Sanremo és a Ciprus Ralin is indulnak. A Sliven Ralin elszenvedett balesetben a Renault Clio R3-as megsérült, amelyet csak kedden tudott a csapat szétszedni és megvizsgálni, ezért Krózser eleve feltételesen adta le nevezését a versenyre. A Renault-t felkészítő Hadik Team kedden biztosította az MHH Rally Teamet, hogy az autó elkészül a jövő heti versenyre, de utána még egy alkatrészét ki kell cserélni. Emellett Papp György navigátornak begyulladt a foga, és csak jövő hét hétfőn, a verseny hetében derül ki, hogy rajthoz tud-e állni a Sanremo Ralin. Krózser Menyhért ezért a több bizonytalan tényező miatt úgy döntött, inkább kihagyja a versenyt.

„Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést” – mondta Krózser. „A Sliven Raliról úgy jöttünk haza, hogy az autó miatt kérdéses volt, el tudunk-e indulni a Sanremo Ralin. A csapat ugyan vállalta, hogy elkészíti az autót, de a verseny után még egy alkatrészt ki kellett volna cserélni.”

„Közben Papp Gyurinak már Bulgáriában is fájt a foga, itthon pedig begyulladt. Hétfőn dől el, hogy igényel-e további beavatkozást, így valószínűleg a Sanremo Ralira nem lesz százszázalékos állapotban. Kereshettem volna beugró navigátort, ami nem könnyű feladat, de nem is megoldhatatlan. Azonban mérlegeltem a helyzetünket.”

„Az év során többször is elmondtam, hogy Gyuri nagyon jó navigátor és nagyon megkönnyíti a helyzetemet, úgyhogy nem szeretnék mással versenyezni. A bulgáriai kiesésünk után egyre távolabb került a bajnokság év végi dobogója. Szerettünk volna menni a Sanremo Ralin, hiszen az IRC egyik legpatinásabb versenye, de egy ilyen nehézségű ralinak csak tökéletes állapotban lehet nekivágni és úgy éreztem, hogy most sok a bizonytalanság, ezért döntöttem úgy, hogy nem állunk rajthoz.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s