Wirtmann ötszörös bajnok

Győzelemmel szerezte meg Wirtmann Ferenc és Barna György az Országos Historic Ralibajnokság C csoportjának bajnoki címét. A magyar bajnokságban 2008 óta sorolják az FIA szabályok szerinti korcsoportba a versenyautókat, azóta minden évben Wirtmann nyerte ezt a bajnokságot, az idén zsinórban ötödik alkalommal.

„Ha csak a végeredményt nézzük, akkor könnyűnek tűnhet a győzelmünk, de egyáltalán nem volt az” – mondta Wirtmann. „A historicban ugyan nincs abszolút értékelés, csak korcsoport bajnokság, de hát versenyzők vagyunk és most is nagyon szoros csatát vívtunk a C és a D csoport versenyzőivel a nem hivatalos abszolút első helyért. Kalapács, Juhász, Zsótér mind nagyon jól mentek és komolyan szorongattak minket. A végére főleg műszaki hibák miatt lett ilyen nagy a különbség.”

„Nagyon nehéz volt a verseny. Sokkal nehezebb, mint a Mecsek Rali volt. Az éjszakai gyorsasági, utána kevés alvással a hajnali, párás csúszós pályák… Komoly kihívást jelentett célba érni. Egy kalandunk volt még szombat este, amikor a kanyar levágását megakadályozó gumi kikerült elénk az útra. 140-nel mentünk át rajta és nagy szerencsénk volt, hogy nem borultunk fel. Ez rányomta a bélyegét a versenyünkre, onnantól kezdve csak az út közepén mentem. Az ütés következtében kialudt a navigátorlámpánk. Szerencsére volt nálunk egy elemlámpa, amit még hét éve raktam be az autóba és a verseny előtt cseréltem benne elemet, úgyhogy Barna Gyuri tovább tudta olvasni az itinert.”

„Nagyon örülök az ötödik bajnoki címemnek, de ahogy a mezőny gyorsul, nem biztos, hogy jövőre lesz hatodik is. A rali és a historic rali szeretete miatt versenyzünk, de ha már egyszer rajthoz állunk, akkor persze nyerni akarunk az év végén pedig bajnokok lenni. Az idén rövidebb volt a bajnokság, csak három futamból állt, de ez nem von le semmit az értékéből. Három versenyből sokkal nehezebb bajnokságot nyerni, mert egyetlen egyszer sem eshetsz ki. Arról nem is beszélve, hogy egyre erősebb a mezőny. A Tatabánya Ralin mindenképpen rajthoz állunk, ha bajnoki futam lesz, ha nem, aztán még lehet, hogy nézünk egy-két versenyt az íze kedvéért.”

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Iharos és Goller Kft., Kumho

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s