Vizin újra IRC-pontszerző

A nyolcadik helyen végzett Vizin László és Zsiros Gábor az IRC-sorozat utolsó állomásán, a Ciprus Ralin, amellyel a dupla szorzó miatt nyolc pontot szereztek. Ezzel a Jalta Ralin elért harmadik helyezésük után az idén másodszor szereztek IRC-pontot. Számításaink szerint Vizin László a vezetők bajnokságában 23 ponttal a bajnokság 16. helyén végezett.*

Vizin László: – Úgy vágtunk neki a versenynek, hogy ha az első tízben végzünk és újra IRC-pontot szerzünk, akkor az már nagyon szép eredmény. Volt egy titkos vágyunk, hogy az első hétbe kerüljünk, mert akkor a bajnokság első tíz helye körül végezhettünk volna. Ettől a céltól egy helyezéssel elmaradtunk, nyolcadikok lettünk, de én így is nagyon elégedett és boldog vagyok.

Ma két feladatunk volt: Harry Huntot kellett megelőznünk és biztonsággal célba kellett érnünk. Mind a két feladatot teljesítettük. Egy ciprusi versenyző kiesett előlünk, így lettünk nyolcadikok.

Nagyon kemény verseny volt. Ilyen pályákon két nap alatt 260 km gyorsasági szakaszt teljesíteni komoly feladat. Fizikailag is nagyon fárasztóak a pályák, de hát éppen ez okozta a kihívást. A Szuper–2000-es mezőny nagy része már az első nap elhullott, de így is megmaradt Al-Attiyah, Mikkelsen és Wiegand, akik nagyon jó és nagyon gyors versenyzők, velük nem tudom és nem is akarom felvenni a versenyt. Rajtuk kívül az N-es mezőny is erős volt, Arai, Nikara, Kremer szenzációsan mentek. Nagyon jó volt ilyen erős mezőnyben versenyezni, mert igazán így tudod megmérettetni magad.

Nem csak a versennyel, az egész szezonnal elégedett vagyok. Már az is nagy dolog volt a számomra, hogy egy Szuper–2000-es autóban ülhettem. A Skoda Fabiával minden egyes métert nagyon élveztem. Szenzációs autó, a három verseny alatt egyetlen egyszer sem volt vele semmi problémánk.

Kétszer szereztünk IRC-pontot az idén, azt hiszem, ennél többet nem is kívánhattam volna.

*Az IRC hivatalos honlapján lévő bajnokság állása hibás, a bajnokság végső sorrendjének hivatalos megerősítése a sajtóanyag kiküldéséig nem történt meg.

Eurosport TV-közvetítés a Ciprus Raliról
november 4, vasárnap 23:00–23:30 2. nap összefoglaló
november 6, kedd 23:45–00:15 Inside IRC magazin
november 7, szerda 23:45–00:15 Inside IRC magazin ismétlése

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., MANAX, KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT. SYGNUS KFT, IS INTERNATIONAL LTD.,DC GÉPSZER KFT., RUTIN KFT.GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT. TR CONSULT KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., HUMANSOFT KFT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s