Dobogó és egy győzelemmel felérő harmadik hely

Az Országos Ralibajnokság két hónapos szünetében sem tétlenkedik az MHH Rally Team, hiszen Krózser Menyhért mellett navigátori és csapatvezetői posztot is betöltő Fodor Géza ezúttal az Országos Gokarbajnokságban szerzett két dobogós helyezést. Az első két versenyhétvége megpróbáltatásai után ezúttal az elődöntőben második, a döntőben pedig harmadik lett. Ez utóbbi azonban Fodor számára felért egy győzelemmel.

Fodor_Kecskemet (Large)

Fodor Géza: – Nagyon jól kezdődött a hétvégém, hiszen a pénteki és a szombati szabadedzéseken is méréseink szerint a leggyorsabb voltam. Pénteken ömlött az eső, szombaton viszont száraz volt a pálya. Az idei váz mellett kipróbáltuk a tavalyi vázamat is, de végül úgy döntöttünk, hogy az ideivel versenyzünk.

Vasárnap az időmérőn megint vizes volt a pálya, csak három-négy tiszta kört tudtam menni, mert nagyon sok volt a megforgás. Ezért csak harmadik lettem, ami nem rossz eredmény, de úgy éreztem, több volt bennem.

Az elődöntőre felszárad a pálya. A rajtnál sikerült egy helyet javítanom és végig ott autóztam az első helyezett mögött. Gyorsabb voltam nála, de mivel versenykörülmények között kevés a tapasztalatom, ezért előzni nem tudtam, és másodiknak futottam be.

IMG_1754_resize

A döntőben így második helyről rajtolhattam, de az első kanyarban ugyanúgy megelőztek, mint ahogy az elődöntőben én mentem el a második helyezett mellett. Aztán megint előjött a rutintalanságom, nem zártam az íveket, így egy pillanat alatt az ötödik helyen találtam magam. Ekkor elégeltem meg a dolgot és mondtam magamnak, hogy ha versenyezni jöttél, akkor versenyezzél.

Innentől fogva nagyon koncentráltam, figyeltem hogyan készítsem elő az előzéseket. Előbb a negyedik helyre jöttem fel, majd az utolsó körben sikerült megelőznöm egy nagyon gyors srácot és harmadik lettem.

Ott volt velem a versenyen egy görög barátom, Csicsi, aki komoly eredményeket ért el nemzetközi szinten is ebben a sportban. Nagyon sok vezetéstechnikai és taktikai tanácsot kaptam tőle. Nagyon örülök neki, hogy döntő második fele ilyen jól sikerült. Az, hogy a tanácsokat így át tudtam ültetni a versenyzésre számomra felér egy győzelemmel.

IMG_1717r_resize

Krózser Menyhért: – Nagyon örülök neki, hogy Géza ilyen jól ment a versenyen. Mi már az év elején dobogós helyezéseket és győzelmeket vártunk tőle. Ezen a hétvégén nagyon sokat fejlődött és egészen más felfogásban versenyzett, mint eddig, úgyhogy bízom benne, hamarosan futamgyőzelmekkel is gazdagítja a csapatunkat.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s