CEZ-bajnok a Wirtmann–Barna páros

Az osztrák ARBÖ Ralin aratott idei ötödik győzelmével 43 pontra növelte előnyét Wirtmann Ferenc és Barna György a Historic CEZ-bajnokságban. Mivel a futamgyőzelemért 25 pont jár, már senki sem tudja őket behozni a szezonzáró Mecsek Ralin. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros így teljesítette idei tervét és megvédte a tavalyi Historic CEZ bajnoki címét. Nem volt azonban könnyű dolguk az osztrák futamon, ahol lassított felvételkén csúsztak le egy domboldalon, és csak a nézők komoly erőfeszítései árán kerültek vissza a pályára.

DSC_8508 (Large)

„Kicsit könnyebb versenynek ígérkezett az ARBÖ Rali, mint három héttel előtte az Alpi Orientali” – mesélte Wirtmann. „Ez a verseny is a hegyekben zajlott, 500 és 1500 méter magasságban, de a pályák sokkal gyorsabbak voltak, mint az olasz versenyen. Sokan mondták, hogy nem ez a legjobb rendezésű osztrák raliverseny, de mi mindent rendben találtunk.

A legnagyobb nehézséget az eső okozta, ami a rajtnál kezdett el esni, előtte már legalább három órája nem esett és gyakorlatilag a célban hagyta abba. Nem akartunk kockáztatni, ezért óvatosan kezdtünk, de simán elrontottam egy kanyar. Annyira tele volt felhordással, hogy tíz centi sár állt rajta. Hússzal próbáltam befordulni, de csak 15-tel lehetett volna.

DSC_9322 (Large)

Szép lassan befordult az eleje, próbáltam óvatosan gázt adni, de a hátsó kerék leért a fűre, és azonnal megforogtunk. Lecsúsztunk az útról és egy domboldalon a térdig érő vizes fűben elkezdtünk lefelé menni. Mint egy lassított felvételen. Az aljában álltunk meg, próbáltam visszamenni, de nulla volt a tapadás a kerék és a vizes fű között.

Az erdőből szép lassan előjöttek a nézők, előbb egy-kettő, aztán vagy húsz. Ők toltak fel minket, de annyira csúszott a fű, hogy ha az egyik oldalon erősebben toltak, azonnal megforgott az autó. Végül két és fél perc alatt visszajutottunk az útra. Ezúton is köszönöm a nézőknek. Aki ismer osztrák szurkolókat, kérem, adja át nekik!

DSC_8977 (Large)

A hátrányunkat a verseny végére sikerült ledolgoznunk és a korcsoportunkat megnyertük. Abszolútban harmadikok lettünk historicban, de két olyan autó végzett előttünk, mint amit nálunk talán a replika csoportba sorolnának. A historic szabályának nem feleltek meg.

Nagyon élveztük a versenyt, nagyszerű volt megszerezni az idei ötödik győzelmünket és nagyon örülök neki, hogy megvédtük a Historic CEZ-bajnoki címünket és most már kétszeres CEZ-bajnokok vagyunk. Az élet azonban nem áll meg, a Budapest és a Mecsek Ralin is ott leszünk.”

A Wirtmann–Barna kettős 2013-as CEZ-eredményei*:
Rebenland Rali 2. hely
Eger Rali 1. hely
Vltava Rali 1. hely
Saturnus Rali 1. hely
Velenje Rali 1. hely
Alpi Orientali Rali 5. hely
ARBÖ Rali 1. hely
*CEZ-helyezések

A CEZ Historic-ralibajnokság állása nyolc futam után:
1. Wirtmann 133
2. Mekler 90
3. Wiegner 76
4. Wagner 75
5. Pasutti 57
6. Pedro 50
7. Jiratko 49
8. Valenta 40
9. Zampaglione 33
9. Corredig 33

DSC_9319 (Large)

A CEZ Historic-ralibajnokság 2013-as naptára:
március 22–23. Rebenland Rali (Ausztria)
április 6–7. Eger Rali (Magyarország)
április 20–21. Vltava Rali (Csehország)
május 10–11. Saturnus Rali (Szlovénia)
június 1–2. Piancavallo Rali (Olaszország)
június 8–9. Velenje Rali (Szlovénia)
szeptember 1. Alpi Orientali (Olaszország)
szeptember 20–21. ARBÖ Rali (Ausztria)
november 8–9. Mecsek Rali (Magyarország)

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Beanett Bt. Munkaruházat, Iharos és Goller Kft., Kumho

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s