Gaál: Teszt és ijesztgetés Vácon

Tesztelésre szánta Gaál József a Vác Ralit, ahol az Opel Ascona B új futóművét próbálta ki. A navigátorülést ezúttal fia, Gaál Ádám foglalta el, akivel egy kisebb kalandot is átéltek és egy félreértés miatt a frászt hozták a családjukra. Szerencsére azonban a gödöllői Opel Gaál csapatának egyetlen tagja sem sérült meg.

AIMG2929 (Large)

„Talán páran még emlékeznek rá, hogy a Baranya Kupán rossz úton jártam a futómű fejlesztéssel. Azóta kicseréltük a lengéscsillapítókat, ezt akartuk letesztelni a Vác Ralin. A tesztre tökéletesen alkalmas volt a verseny és a futóművünk is jól vizsgázott, úgyhogy elégedett vagyok” – mondta Gaál József.

„Kivételesen a fiam, Ádám navigált nekem, aki már többször is ült mellettem, jövőre pedig talán ő is indul majd. Ez mindig nagy felelősség és a feleségemet is mindig meg kell nyugtatni, hogy nem lesz semmi baj.

AIMG1779 (Large)

Nem nagyon szoktam kalandozni, de most sikerült beesnünk az árokba. Nagyon rossz minőségű volt a pálya, egy tíz méter hosszú szakaszon meg volt süllyedve az út. Pont ez elé tettek egy lassítót, amit ahogy kikerültünk, a gumi megdobott, két kerékre álltunk és becsúsztunk az árokba. Az autó sértetlen maradt és úgy estünk be az árokba, mintha egy aknára álltunk volna, úgyhogy az alját is azonnal le tudtam ellenőrizni.

A nézők rögtön rohantak oda, hogy jól vagyunk-e. Mondtuk, hogy köszönjük, jól. Jöttek vagy húszan, hogy akkor rakjuk vissza az útra az autót. Fantasztikus munkát végeztek a szurkolók, nélkülük még mindig ott ülnénk. Ezúton is köszönöm nekik a segítséget. Így is eltartott tíz percig, mire folytatni tudtuk a versenyt.

A szakasz céljában egy kislány megkérdezte tőlem, hogy miért késtünk. Mondtam neki, hogy két kerékre álltunk és bevertük magunkat az árokba. Ez az interneten úgy jelent meg, hogy árokba estünk és kiálltunk. Szegény feleségem meg frászt kapott, hogy mi történt velünk. De aztán a szervizeseinket elérte, akik mondták, hogy semmi bajunk, sőt az autó sem tört össze.

AIMG3810 (Large)

Amíg az árok szélén álltunk, jött Ördögh Mixi is, aki megállt a versenyautóval, megkérdezte nincs semmi bajotok, jó, akkor megyek tovább. Mixivel a hetvenes években versenyeztem először együtt a Spartacusban.

Az autót nagyon igénybe vették a rossz minőségű pályák. Több Dakart végigcsináltam már, itt Vácon volt olyan pálya, ami rosszabb állapotban volt, mint egy argentin szakasz a Dakaron.

Az autót már szétszedtük, készülünk a Budapest Ralira, ahol újra historic bajnoki pontokért versenyezhetünk.”

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s