Vizin nagyot csattant, de versenyben van

A szériaautó kupa tizedik helyén zárta az első napot Vizin László és Zsiros Gábor a Horvát Rali Európa-bajnoki futamon. Csütörtök este még azon aggódott a csapat, hogy a gázpedál működjön, péntek reggel azonban az eső tréfálta meg Laci bácsit és csúszott neki a kőkorlátnak. Szerencsére azonban a csattanás nagyobb volt, mint a baj, így a nehezebbnek ígérkező szombati napon még csatába szállhatnak az Eb-pontokért.

vizin_horvat04 (Medium)

Vizin László: – Tegnap este azzal a céllal feküdtem le, hogy ma reggel szeretném hallani, hogy a gázadásnál felpörög a motor, más nem is érdekelt. A szervizcsapatunk új programot töltött fel az autóra, amivel ez a gázpedál problémánk megoldódott.

Reggel kimentünk a szervizparkból és etapon jött a hír, hogy a (mai) első gyorsaságin szakad az eső. Mára száraz időt jósolt a meteorológia és mi is azt az információt kaptuk, hogy száraz a pálya.

Vizin_Horv01 (Medium)

Eleinte nagyon csúszkált az autó, de aztán egész jól tapadt, úgyhogy egy kicsit elbíztam magam és az egyik kanyarban, amikor ötödikből húztam vissza négyesbe, megúszott a hátulja. Annyit tudtam tenni, hogy ráhúztam a kéziféket, hogy ne frontálisan menjünk neki a kőkorlátnak.

Háttal csúsztunk bele, hatalmasat csattant és meg voltam győződve róla, hogy itt a versenyünk vége. Gondoltam, megpróbálunk félreállni. Beindítottam a motort, működött, egyest kapcsoltam, az is működött. Egy kilométert mentünk óvatosan, azt hallottam, hogy nincs jó hangja, de működött. A gyorsasági végén láttuk, hogy a hátsó futóművünk elmozdult előre és a kipufogót is összenyomtuk.

vizin_horvat05 (Medium)

A szerviz megint megoldotta a problémát és a második körre tökéletes autót kaptunk. Elég régen ültem utoljára a Subaruban, úgyhogy ez a második kör volt az, amikor visszaszoktam végre. Az ütközés eléggé elvette az önbizalmamat, amit szép lassan kell újraépíteni.

A szériaautó kupában tizedikek vagyunk, ami ahhoz képest, hogy kétszer is kieshettünk volna, ragyogó eredmény. Megpróbálunk holnap gyorsulni, de ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a holnapi pályák nehezebbek lesznek a maiaknál, ráadásul holnapra változékony időt jósoltak, úgyhogy jöhet még bármi is. Nem indult jól számunkra a verseny, de remélem, a befejezés jobb lesz.

vizin_horvat02 (Medium)

A Horvát Rali szombati programja:
GY8 Butoniga 1 (14,97 km) 9:59
GY9 Buzet 1 (14,52 km) 10:22
GY10 Salteria 1 (29,88 km) 10:55
GY11 Butoniga 2 (14,97 km) 13:23
GY12 Buzet 2 (14,52 km) 13:46
GY13 Salteria 2 (29,88 km) 14:19
GY14 Porec (1,7 km) 16:30

A Rali-Európa-bajnokság szériaautó kupa állása, versenyzők:
1. Orsák 117, 2. Aigner 99, 3. Bonnefis 95, 4. Tempestini 48… 13. Vizin 31

A Rali-Európa-bajnokság szériaautó kupa állása, navigátorok:
1. Heigl 99, 2. Fournier 95, 3. Smeidler 67, 4. Kostka 50, 7. Zsiros 40

A csapat együttműködő partnerei:
AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s