Wirtmann-jubileum, jutalomjáték és búcsú

Tét nélküli verseny lesz Wirtmann Ferenc és Barna György számára a Mecsek Rali, hiszen a CEZ historic-bajnokságot, amelynek a pécsi verseny lesz az utolsó futama, már megnyerték, a magyar bajnokságban pedig az Eger Rali után ez lesz a második versenyük a C korcsoportos Escort Mk I-essel, úgyhogy ebbe a bajnokságba nem tudnak beleszólni.

DSC_8512 (Large)

Mégis komoly súlya lesz a versenynek, hiszen Wirtmann jubilál, negyven éve ugyanis a Mecsek Ralin kezdődött a pályafutása. A CEZ értékelése szempontjából jutalomjáték lesz a Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros számára a verseny, hiszen ezt az értékelést az Arbö Ralin már megnyerték.

És egyben búcsú is lesz. Nem kell megijedni, negyven év ralizás még nem volt elég Wirtmann számára, nem ő búcsúzik, hanem az autó, amely nyolcadik szezonját teljesítette, 52 versenyen vett részt, öt magyar és két CEZ-bajnoki címet szerzett, és már egy kicsit elöregedett a karosszériája, így valószínűleg jövőre kiállítási darab lesz belőle.

Wirtmann_Velenje2 (Large)

„Igazi jutalomjáték lesz számunkra a Mecsek Rali” – mondta Wirtmann. „Negyven éve itt indultam először, úgyhogy a pécsi verseny számomra mindig különleges dolog. Sem a CEZ-ben, sem a magyar bajnokságban nincs szükségünk pontokra, ezért csak az élvezetre hajtunk. Ami persze azt jelenti, hogy az Eb-mezőnyben szeretnénk magunkat megméretni.

WirtmannSaturnus1 (Large)

A nevezési lista alapján nagyon sok jókezű porschés jön, akiket a hosszú egyenesekben és felfelé nem tudunk megverni. Ha az Eb értékelésben az első tízben végeznénk, az komoly eredmény lenne, ha az első hétbe beférnénk, akkor már boldog is lennék, ha pedig a C korcsoportban dobogóra állhatnánk, akkor madarat is lehetne velem fogatni.

Wirtmann_Vltava09 (Large)

Ez a verseny lesz a búcsúfellépése az autónknak. Nyolc szezont versenyeztem végig vele, és már egy kicsit elfáradt a karosszériája. A motorját felújíttatjuk, és jövőre kap egy új kasznit. De a régit sem szeretném eldobni. Annyi szép emlék fűz hozzá, hogy szeretném méltóképpen nyugdíjazni és egy kiállítási darabot készíteni belőle. De előtte a Mecsek Ralin még élesben csapatunk vele egy jót.”

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Beanett Bt. Munkaruházat, Iharos és Goller Kft., Kumho

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s