Leitold harcolni akar a harmadik helyért

A D korcsoport bajnoki harmadik helyezése a tét Leitold Károly és Bazsó Ildikó számára a Mecsek Ralin. Ehhez elegendő lenne a biztonságos célba érkezés, Leitold azonban mégis jobban szeretné, ha harcolhatna, mert a sétakocsikázás nem az ő műfaja. Természetesen a Fiat 131 Abarth-tal a nemzetközi mezőnyben is szeretnének megmérettetni, hiszen két éve indultak utoljára külföldi Eb-futamon.

LeitoldBudapest

„Az autó nagyon jó, bár ezt inkább akkor kellene mondanom, ha már egy sikeres célba érés után hazajöttünk” – mondta Leitold Károly. „Egy kicsit most is fejlesztettünk, mert egy ilyen versenyautó sosem készül el. A tréninggel is megvagyunk, még egyszer végiggurulunk majd a pályákon, hogy mindent leellenőrizzünk.

A verseny egyik legnagyobb nehézségét szerintem nem is az éjszakai gyorsaságik jelentik, hanem, hogy esett az eső, és sok a lehullott levél az úton, ami nagyon kiszámíthatatlanná, csúszóssá teszi a pályákat. Én jobban szeretek száraz, tiszta pályán menni, de ilyen a rali, ott kell menni, ahol mondják.

Leitold (Large)

Örülök, hogy Pécsen versenyezhetünk, hiszen ide úgy jövünk, mintha hazamennénk. Sajnos az Eb-mezőny nem olyan nagy, mint szokott lenni, de azért így is mindig kihívás neves külföldi pilótákkal összemérni magunkat. Két éve mentem utoljára külföldi Eb-futamon, úgyhogy jó lesz egy kis visszajelzés.

A magyar bajnokságban, ha célba érünk, akkor már megvan a D csoport bajnoki címe, ezért nagyon okosan kell mennünk. Én azonban nem vagyok az a fajta, aki csak végigkocsikázik és örül, ha a kezébe nyomnak egy kupát. Ennek csak akkor van értelme, ha megharcoltunk érte, ha megharcoltunk a pályával, a technikával és magunkkal is, úgyhogy nem fogunk cammogni.”

 

Hozzászólás