Mekler a Costa Brava Ralin kezdi a szezont

A historic rali-Európa-bajnokságon indul az idén Mekler László és Mikó Edit. A Scuderia Coppa Amici versenyzőpárosa tavaly a historic CEZ-bajnokság második helyén végzett Alfa Romeo Giulia Sprint GTA-val, az idén pedig ugyanezzel az autóval a legjobbak között szeretnék megméretni magukat. Első versenyük a Costa Brava Rali lesz, március 14–15-e között.

Mekler_teszt2 (Medium)

„Hét versenyen szeretnénk indulni az Európa-bajnokságon” – mondta Mekler László. „Tavaly CEZ-ben másodikok lettünk, de engem nem a bajnoki cím motivál. Nagyon szeretem a ralit, imádom az Alfámat és szeretnék nagyon jó versenyeken indulni, sok hozzám hasonló historic megszállott között. Azért is választottuk az idén az Európa-bajnokságot, mert itt a versenyek a historic autókról szólnak, több korcsoport és kategória ellenfelünk is lesz, és a közönség érti, mi a historic rali lényege.”

„Tavaly másodikok lettünk CEZ-ben, aminek volt sportértéke, de nem a serlegeket, hanem az élményeket szeretném gyűjteni. Ez persze nem jelenti azt, hogy csak sétakocsikázni fogunk, mert ha elindulok egy versenyen, akkor ott szeretném megnyerni a kategóriámat, de ha az 1600-as Alfánkkal meg tudnánk csipkedni egy-két nagyobb Porschét vagy Alpine-t, akkor az nekem nagyobb dolog lenne a győzelemnél is.”

Mekler_teszt1 (Medium)

„Az Alfa Romeo Giulia Sprint GTA-t a télen felújítottuk. Magyar Imre és Magyar Zoli kiváló munkát végeztek az autón, a karosszéria pedig Szelei Imrének köszönhetően újult meg. Két héttel az első versenyünk előtt az Euroringen teszteltük az autót, ahol előjött még egy-két hiányosság. A kipufogónk például nem stimmelt. Volt egy tartalék kipufogónk, ami négy kilóval nehezebb ugyan, de kénytelenek voltunk azt felrakni.”

További információ: www.scuderia.hu www.historic-racing.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s