Vizin négy Eb-futamon indul Peugeot 207 S2000-essel

Kategóriát és autót is vált Vizin László és Zsiros Gábor az idén, és egy Peugeot 207 Szuper–2000-essel állnak rajthoz négy Európa-bajnoki futamon. Első versenyük az Ír Rali lesz áprilisban, amelyen még nem szerepeltek, majd júniusban és szeptemberben két jól ismert futam, az Ypres és a Ciprus Rali következik, végül pedig novemberben a Korzika Rali. A svájci Valais Rali pedig tartalék versenyként szerepel a páros naptárába.

Vizin és Zsiros az idén kezdik hatodik (közös) nemzetközi szezonjukat – négy évig az IRC-n, majd annak utódján, az Eb-n indultak. Korábban R3-as Hondával, R4-es Subaruval és Szuper–2000-es Volkswagennel, valamint Skodával is versenyeztek. Legjobb eredményüket a 2012-es Jalta Ralin érték el, ahol abszolút harmadik helyen végeztek.

Vizin_Horvat_D1

Vizin László: – Szerettünk volna az idén autót váltani. Tavaly nagyon jól felkészített R4-es Subaruval versenyeztünk, aminek egészen addig nem volt semmi baja, amíg félre nem váltottam, vagy neki nem mentünk a szalagkorlátnak, de a H kapcsolású váltóra nekem már nem áll rá a kezem. Ezért az idén mindenképpen szekvenciális váltójú autóval akartam indulni. Szóba került R5-ös is, de végül a Tagai Racing Technologytól nagyon jó ajánlatot kaptunk egy Szuper–2000-es Peugeot-ra, így ezt választottuk.

Ezzel az autóval gyakorlatilag csak abszolútban értékelnek, az idén pedig úgy tűnik, hogy nagyon sok tehetséges és gyors fiatal versenyző indul, akik valószínűleg nem fognak megijedni attól, hogy mi is kategóriatársak leszünk, de nekem mindig nagy motivációt jelent, ha a fiatalok ellen versenyezhetek. Mindegyik versenyen az a célunk, hogy pontot szerezzünk. Ez a mezőnytől is függ, de úgy gondolom, hogy nem elérhetetlen cél.

Négy versenyt néztünk ki. Az első az Akropolisz Rali lett volna, de az egybeesik a Miskolc Ralival, ahol (Zsiros) Gabika indul, így nagy merészen az Ír Ralit választottuk helyette. Itt még nem jártunk, és ahogy hallom, nagyon speciális, nehéz verseny, ami éppen elég indok arra, hogy kipróbáljuk. Ezt két jól ismert verseny követi; az Ypres és a Ciprus Ralin is több alkalommal indultunk már, ott nagy előnyünk lesz a helyismeret. A szezont a Korzika Ralin szeretnénk befejezni, ami szintén híresen nehéz verseny. Tavaly indultunk rajta, és nagyon tetszett, már akkor eldöntöttem, hogy az idén visszamegyünk. Ha valamelyik verseny nem jönne össze, akkor a Valais Rali a tartalék futamunk, ahol tavaly szintén indultunk már.

Nagyon örülök neki, hogy egyre több magyar versenyző vág neki az Eb-nek és egyre több fiatal is kipróbálja itt magát. Remélem, az idén is szép nemzetközi eredményeket érnek el a magyar versenyzők.

A Vizin–Zsiros páros idei tervezett versenyei:
április 17–19. Ír Rali (Circuit of Ireland)
június 19–21. Ypres Rali (Belgium)
szeptember 19–21. Ciprus Rali
október 23–25. Valais Rali (Svájc)*
november 6–8. Korzika Rali
*tartalék verseny

A csapat együttműködő partnerei:
AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s