Mekler és a felrobbant akkumulátor

A C2-es kategória első helyéről elektromos hiba miatt adta fel a Costa Brava Ralit Mekler László és Mikó-Mekler Edit. A Scuderia Coppa Amici versenyzőpárosának Alfa Romeo Giulia Sprint GTA-jában a negyedik szakasz után robbant fel az akkumulátor, amelyet még orvosolni tudtak, de a háromszáz méterrel később megállt benzinpumpák cseréjére már nem maradt idő. Mekler addig a historic Eb-értékelés abszolút 17. helyén állt, megelőzve több, nagyobb kategóriájú autót.

Mekler_CostaBrava2 (Large)

„Nem tudjuk még pontosan, hogy mi történt, vagy a generátorom töltött túl vagy a két benzinpumpa lett zárlatos” – mondta Mekler László. „Tavaly a Mecsek Ralin is problémánk volt a generátorral, ami nem bírta a nagy lámpákat, ezért az idén egy erősebb generátort építettünk az autóba. Elvileg jónak kellett volna lennie. A negyedik gyorsaságiról még lejöttünk, amikor aztán nagyon büdöset éreztünk az autóban. Láttam, hogy a hátsó sárvédőnél füstöl, azt hittem, hogy a kézifék ragadt be, de az működött rendesen. Megálltunk, kinyitottam a csomagtartót, ömlött ki belőle a füst, de én még ekkora füstöt nem is láttam, az akkumulátor pedig ott hevert felrobbanva.

A szervizparkból hoztak tartalék akkumulátort, kicseréltük, elindultunk, de háromszáz méter múlva megállt a két benzinpumpánk, amiből a gyors szervizautóban nem volt tartalék.

Rettentően bosszantott a dolog. Annál is inkább, mert addig jól mentünk. Az első gyorsaságin volt egy kisebb problémánk, amit magunknak okoztunk. A reflektort fent kell bekapcsolnom, de ehhez előbb alul kell felkapcsolnom a világítást. Na, én ezt lányos zavaromban elfelejtettem és csak nyolc kilométer után jöttem rá, hogy miért nem működnek a lámpák. Az első gyorsaságin Edit is elveszett egyszer, de a második szakaszra mind a ketten megérkeztünk. Onnantól kezdve szerintem jól mentünk.

Mekler_CostaBrava1 (Large)

A C2-ben egyedül indultunk, ezért ezt nem lett volna nagy kunszt megnyerni. A verseny előtt azt mondtam, hogy ha egy pár nagy autót elcsípünk, akkor az nekem többet ér a győzelemnél. Ludwig Kuhn és Antonio Parisi is mögöttünk volt a Porschéval, bár azért azt hozzátenném, hogy szeretnék én 72 éves koromban úgy versenyezni, ahogy Ludwig. Egyébként ő is és Wirtmann Feri is Scuderia Coppa Amici színekben indult, és nagyon örülök neki, hogy hármunk közül legalább ők ketten sikeresen képviselték a csapatunkat. Sok sms-t kaptam itthonról historic versenyzőktől, mennyire sajnálják, hogy kiestünk, mert addig milyen jól mentünk. Ez nagyon jól esett és ezúton is köszönöm nekik.

A következő versenyünk a Sanremo Ralin lett volna, de most azt mondom, hogy nagyobb valószínűséggel hagyjuk ki, mint hogy indulunk rajta. A historic Európa-bajnokság nagyon komoly sorozat, csak úgy érdemes indulni rajta, ha tökéletesen fel vagy készülve és nem szabad olyan apróságon elcsúszni, hogy nincs a gyors szervizautóban tartalék alkatrész. Ezért szeretném előbb a hátterünket rendbe rakni.”

További információ: www.scuderia.hu www.historic-racing.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s