Jesolóban kezdi az MHH Rally Team a gokart szezont

Amíg Krózser Menyhért és Papp György az Országos Ralibajnokság nyitófutamára, a Miskolc Ralira készülnek, az MHH Rally Team másik oszlopos tagja, Fodor Géza Olaszország felé vette az útját. Jesolóban rendezik ugyanis a szlovén gokartbajnokság nyitófutamát, amely jó felkészülési lehetőség a magyar bajnokságra. Fodort korábban ralinavigátorként ismertük meg, de három éve a gokart szakágban is kipróbálta magát, ahol a Max Masters kategóriában tavaly magyar bajnok lett. Az idén ezt a címét szeretné megvédeni, de emelte a tétet, és a Max Masters mellett a DD2 Masters kategóriában is indul. (A gokart szakágban a masters mindig a 32 éven felüli versenyzőket jelöli.)

Fodor5

Fodor Géza: – Két kategóriában szeretnék indulni az idén. a Max Mastersben, ahol a célom a bajnoki cím megvédése – ez azért is lenne nagy dolog, mert ebben a kategóriában még senkinek nem sikerült kétszer egymás után bajnokságot nyerni –, illetve a DD2 Mastersben. Ez utóbbi nemzetközi kategória, amelynek a nemzeti bajnoka meghívást kap az év végi döntőre, ahol az összes nemzeti bajnok és regionális bajnokság győztesei mérik össze tudásukat.

Sokan óvtak tőle, hogy egyszerre versenyezzek két kategóriában, mert fizikálisan és szellemileg is nagyobb terhet ró az emberre, de engem most nagyon motivál ez a kihívás. A múlt héten Görögországban jártam egy kétnapos edzőtáborban Csicsi barátomnál, aki jó nevű gokartversenyző volt, most pedig mint driver coach (edző) dolgozik. Nagyon hasznos volt ez a felkészülés, a vezetési stílusomon sokat tudtam csiszolni.

Fodor1

Jesolóban a hétvégén a szlovén bajnokság első futamát rendezik. Ide nem bajnoki pontokért megyek, hanem tesztelni szeretnék. Csak a DD2 kategóriában indulok, mert náluk nincs Max Masters. A gokartom a napokban készült el, még egy métert sem mentem vele. Az előjelzések szerint szombaton száraz idő lesz, vasárnap eső, úgyhogy mindenféle körülmény között ki tudjuk próbálni, be tudjuk állítani. A magyar bajnokság áprilisban szintén Jesolóban kezdődik, úgyhogy pályaismeret szempontjából is hasznos lehet a hétvége.

Menyáék már Miskolcra készülnek, úgyhogy erre a versenyemre nem tudnak eljönni. Én viszont a tervek szerint a jövő héten ott leszek velük a szezonnyitó Miskolc Ralin.

Fodor3

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága
április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannonia-ring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria

*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s