Fodor nyert, Menya kibicelt

gokartbajnokságot. Fodor Géza az olaszországi Jesolóban tartott szezonnyitón a Max Masters kategóriában a pole-pozícióból indulva az elődöntőt és a döntőt is megnyerte. A DD2 Mastersben az előfutamban második, a döntőben negyedik lett. Az MHH Team eredeti tervei szerint az Országos Ralibajnokságban is szereplő Krózser Menyhért is indult volna Max Masters kategóriában, ám a raliszereplés miatt nem tudott elegendő időt szánni a felkészülésre, ezért a szezonnyitón inkább Fodort segítette. Így is volt munkája bőven.

IMG_0683 (Large)

Fodor Géza: – Csodálatos, eredményes, tanulságos hétvégénk volt. Három héttel ezelőtt indultam Jesolóban a szlovén bajnokság futamán, ami nagyon hasznos volt. A pálya vonalvezetését szerintem gyorsan meg kell tanulni, erre nem kell egy külön hétvége, viszont hogy a pálya milyen ütemben gumizódik egy hirtelen eső után, az milyen gyorsan szárad fel, hogyan kell beosztani a gumikat, ezt csak akkor tudod, ha már van személyes tapasztalatod. A teszt versenyen ugyanezeket átéltük.

A legnagyobb tanulsága a pénteki napunknak volt. A verseny előtt nagyon sokat dolgoztunk a gokarton, a kamionunk berendezésén, én a saját munkámmal is elfoglalt voltam, ezért nagyon fáradtan estem be a versenyre. Pénteken csak kóvályogtam a pályán, még egy kerítést is lebontottam, a gokart hol túlkormányzott volt, hol alulkormányzott… Este sikerült korán lefeküdnöm és szombat reggel egy egészen más Fodor Géza ébredt fel, innentől kezdve minden rendben ment. A gyors regenerálódásért külön köszönet fizikai felkészítőmnek Japannek.

A Max Masters időmérőjét még slickkel nyertem meg, az elődöntő előtt esett az eső, de már száradt a pálya. Mi a három héttel korábban szerzett tapasztalatunk alapján slick gumit raktunk fel. A második kanyar után visszaestem a negyedik helyre, de nyugodt maradtam, ami rám nem nagyon jellemző. A hatodik körre sikerült feljönnöm az első helyre és megnyertem az elődöntőt. A döntőben az első helyről rajtoltam és végig vezetve megnyertem.

IMG_0621 (Large)

A DD2 Mastersban az időmérő vizes pályán zajlott, ahol második lettem. Az elődöntőt vezettem, de elkövettem egy hibát, a kerékvetőn váltottam és nem raktam be fokozatba. Csak egy pillanatra torpant meg a gokartom, de ez elég volt ahhoz, hogy megelőzzenek, így második lettem. A döntőben elsőnek futottam be, de kaptam egy tíz másodperces büntetést sárga zászló alatti előzés miatt. Sajnos nem láttam a zászlót, de még a feloldó zöld zászlót sem. Az én hibám volt. Ezzel a negyedik helyre estem vissza.

Összességében elégedett vagyok a csapatunk teljesítményével. A szerelőim Litomiczky Zoltán és Kurgyis Róbert a csapatvezetőm Kovács István, a tanácsadónk Ben George és Menya is nagyon jó munkát végeztek. Itt volt a versenyen az edzőm, Csicsi is, aki egy másik versenyzővel viszi végig a szezont, de nekem is sok hasznos tanácsot adott. Köszönet az egész Hargitai Racingnek!

IMG_0586 (Large)

Krózser Menya: – Úgy terveztem, hogy én is indulok Jesolóban a Max Mastersben, de a raliszezonunk összeállítása annyira lekötött, hogy a gokartomat még ki sem tudtam próbálni. Fizikálisan is más felkészültséget igényel egy gokartverseny, erre is szeretnék rákészülni. Annak nem láttam értelmét, hogy csak körözzek, ha rajthoz állok, akkor versenyezni szeretnék, és ugyanolyan komolyan veszem a gokartot is, mint a ralit.

Így viszont tudtam segíteni Gézának. A gokart szakágban ő az első számú versenyzőnk, és talán jobb is volt, hogy a szezonnyitón a pálya széléről láttam őt. Így is nagyon sok feladatom volt, szervezés, figyelni, mikor megyünk be, mi történik a pályán, mikor kezd esni az eső, milyen gumit rakjunk fel, mivel lehetünk gyorsabbak. Mivel Géza két kategóriában is indult, reggeltől estig egyfolytában pörögtünk, de az eredményre mindannyian büszkék lehetünk.

IMG_1480 (Large)

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei
március 23. Jesolo, szlovén gokart-bajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés
március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
április 13. Jesolo, magyar gokart-bajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága
április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannonia-ring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria
*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Az MHH Rally&Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s