Fodor nyert, Krózser hetedik helyen debütált

Sikeresen szerepelt az MHH Team a Magyar Országos Gokartbajnokság harmadik fordulóján, Kecskeméten. Fodor Géza a DD2 Masters előfutamát és a döntőt is megnyerte, Max Mastersben az elődöntőben első, a döntőben második lett. Egy héttel az után, hogy az Országos Murva Ralibajnokság nyitófutamát, a Bükfürdő Ralit megnyerte Krózser Menyhért, a gokart szakágban is bemutatkozott. A Max Mastersben az időmérőn és az elődöntőben egyaránt negyedik lett, a döntőben pedig a hetedik helyet szerezte meg. Az eredménynél is fontosabb volt azonban számára, hogy értékes versenytapasztalatokat gyűjtött.

Fodor_IMG_8422 (Large)

Fodor Géza: – Nehéz, munkás verseny volt. A kecskeméti pályát minden gokartversenyző nagyon jól ismeri, most azonban a váltakozó időjárás és az eső miatt nem javult olyan mértékben, mint általában szokott. Ezért nehéz volt a gokartok beállítása, amely nekünk sem sikerült tökéletesen.

Max Mastersben az időmérőt és az elődöntőt is megnyertem. A döntőre próbáltunk javítani a gokarton, de nem jó irányba léptünk. A rajtnál Hornyák Tanár Úr Pisti meglepett a belső íven és megelőzött. Három-négy kör után a gokartom belassult, így folyamatosan leszakadtam tőle és második lettem.

Fodor_IMG_7483 (Large)

A DD2 Mastersben minden terv szerint működött. Az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is megnyertem. Sőt, a DD2 mezőnyben is abszolút harmadik lettem, ami számomra mindig komoly rangot jelent.

Összességében természetesen nagyon elégedett vagyok, eredményes hétvégét zártunk már nagyon várom a következő versenyt! Örülök neki, hogy (Krózser) Menya is rajthoz állt. Az időmérőn és az elődöntőben jól szerepelt, a döntőben a rajtot kicsit elóvatoskodta, de ez normális, rutint kell szerezni a test-test elleni küzdelemben, másképp ezt nem lehet megtanulni. Változatlanul állítom, hogy ha jól jön ki neki a lépés, abszolút esélyes a dobogóra.

Fodor_Krozser_IMG_8134 (Large)

Krózser Menya: – Nagyon sokat küzdöttünk a motor és a gokart beállításával. Ugyanúgy, ahogy (Fodor) Gézának, nekem sem működött tökéletesen alacsony fordulaton. Ennek ellenére a Max Masters időmérőjén negyedik lettem, az elődöntőben is negyediknek futottam be. A döntőben a rajtnál a negyedik helyről visszaesetem a nyolcadikra, onnan sikerült egyet előre lépni és hetedik lettem.

Az volt a hétvége legnagyobb pozitívuma, hogy fizikálisan jól bírtam, másnap sem volt izomlázam, illetve hogy versenykörülmények között is több tapasztalatot szereztem. Nem elég eldönteni, hogy kemény leszek a rajtnál, azt meg is kell csinálni.

Krozser_IMG_7808 (Large)

A fiam, ifj. Menya is részt vett az edzéseken, neki volt egy megpördülése, ami miatt elgörbült a váza, de nem vette el a kedvét, folyamatosan gyorsult a hétvégén.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

  • március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés
  • március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
  • április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés
  • április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
  • május 10. Bükfürdő Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 1. helyezés
  • május 18. Kecskemét, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés; Krózser Menyhért, Max Masters 4., 7. helyezés

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága

április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannonia-ring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria
*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Fodor_IMG_8519 (Large)
Az MHH Rally & Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s