Vizin fék nélkül maradt az első gyorsaságin

Az első gyorsasági szakasz feléig jutott el Vizin László és Zsiros Gábor az Ypres Ralin, amikor beesett a fékpedál és csak kézifékkel lehetett lassítani a Peugeot 207 S2000-est. Mivel még három szakaszt kellett volna teljesíteni a szervizparkig, a páros úgy döntött, hogy kiáll.

Vizin_Ypres2341

Vizin László: – A jobb első fékünk ment el, de úgy, hogy a fékpedál teljesen beesett. Hiába pumpáltam, nem történt semmi, csak a kézifék maradt. Az Ypres Rali pedig tipikusan az a verseny, ahol nagy tempót mész, veszel egy féktávot és befordulsz egyesben vagy kettesben. Ilyen pályákon fék nélkül még végiggurulni sem érdemes, mert előbb-utóbb beesel az árokba.

Vizin_Ypres3350

Most még a pálya szélén vagyunk, (Zsiros) Gabi 15 perc alatt átkötötte úgy a féket, hogy három kereket lehet vele fékezni, de egyrészről már nagyon sokat késtünk vele, másrészről pedig még mindig csak három keréken van fékünk, amivel változatlanul nem egy életbiztosítás menni. Úgyhogy fájó szívvel a verseny feladása mellett döntöttünk.

Vizin_Ypres2789

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk menni a versenyen, mert nagyon tetszett a rendezés, a mezőny, de hát ilyen a rali. Tavaly egyetlen műszaki hibánk sem volt, tavalyelőtt is csak az R2-essel estünk ki egy olyan versenyen, amit az év elején nem is terveztünk, úgyhogy a szerencsével sem álltunk eddig hadilábon.

Az idei szezonra a Ciprus és a Korzika Ralit terveztük még, a Valais Rali pedig tartalékként szerepel a naptárunkban. Előfordulhat, hogy azt most elővesszük, de ezt csak otthon tudom megmondani, a jövő héten.

AUTO - ERC YPRES RALLY 2014

A Vizin–Zsiros páros idei tervezett versenyei:
április 17–19. Ír Rali (Circuit of Ireland)
június 19–21. Ypres Rali (Belgium)
szeptember 19–21. Ciprus Rali
október 23–25. Valais Rali (Svájc)*
november 6–8. Korzika Rali
*tartalék verseny

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., EURONET, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT., MICROTERV, EKÁBEL, SECURITY.HU, NET’54 ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ, PROMÉTEUSZ 82 KFT, KAPOLCSI BENZINKÚTÜZEMELTETÉS, BARBAT 2000 BT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s