Mekler harmadik, a Scuderia második a historic Eb-n

A C korcsoport negyedik valamint a C3-as kategória első helyét szerezte meg Mekler László és Mekler-Mikó Edit a Costa Brava Rali, historic Eb-futamon, Alfa Romeo 1750 GTam-mel. Mivel a kategória győzelemért is külön pont jár, így a bajnokság harmadik helyén állnak. Még jobban szerepelt a Scuderia Coppa Amici. A magyar csapat Mekler és Wirtmann révén 23 pontot gyűjtött a nyitó versenyen, amivel a kilenc értékelt csapat közül a második helyen áll.

Mekler_CostaBrava2015 (Large)

A Costa Brava Rali volt az 1750 GTam első historic Eb-futama, és a tavalyi Baranya Kupa után mindössze a második raliversenye is. Az egykoron pálya versenyautónak épített Alfát a következő versenyre Mekler szeretné leváltani egy új, ralira épült autóval.

„Kemény verseny volt. Tavaly műszaki hiba miatt hamar kiestünk, ezért az idén revansot akartunk venni és nagyon szerettünk volna célba érni” – mondta Mekler László. „Az Eb mellett a spanyol bajnokságban is értékelték a versenyt, így volt pár kategória társunk. Nagyon jól esett, hogy a helybéliek sem tudtak megfogni. C csoportban három Porsche végzett előttünk, amikkel nem tudunk mit kezdeni, de mi első sorban versenyezni és nem pontot gyűjteni mentünk. Annak viszont nagyon örülök, hogy a Scuderia ilyen jól szerepelt és hogy rangos, nagy múltú csapatok között a második helyen állunk a bajnokságban. ”

„Az eső jó volt, a hó egy kicsit meglepett, hiszen a Costa Braván vagyunk márciusban, hogy kerül oda hó? Képzelheted milyen volt a 245-ös gumikkal a havon korcsolyázni.

„Az autónak ez volt a második raliversenye, de a Sanremo Ralin már egy újépítésűvel szeretnénk indulni.”

További információ: www.scuderia.hu www.historic-racing.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s