Fodor Géza a Pannonia-ringen is az Eb-re készül

MHH Rally & Kart Team Gokart ob 2. futam (április 24–26.), Pannonia-ring előzetes

Az idén a gokart-Európa-bajnokságra koncentrál a többszörös magyar és CEE-bajnok Fodor Géza. Az MHH Rally & Kart Team versenyzője a négy Eb-futam mellett a teljes magyar bajnokságban is rajthoz áll a DD2 Masters kategóriában, egyrészről tapasztalatszerzés miatt, másrészről pedig, hogy az év végén kijusson a világdöntőre.

FodorWinterCup3

Három kérdés Fodor Gézához

Miért választottad az idén az Európa-bajnokságot?

Szeretnék fejlődni, amihez az kell, hogy erős mezőnyben versenyezzek. A magyar bajnokságot is szeretem, de egészen más dolog egy 34 fős mezőnyben rajtolni, ahol minden egyes helyezésért meg kell küzdeni. Az Eb-n, ha hibázol egyet, azonnal többen elmennek melletted, és ha nem szeded össze magad a következő kanyarra, akkor még öten-hatan. Négy futamból áll az Európa-bajnokság, plusz van egy Téli-kupa (Winter Cup) és az International Open, az év végén.

FodorWinterCup2

Mennyire vagy elégedett a Téli-kupán és az első Eb-futamon nyújtott teljesítményeddel?

A Téli-kupán látszott rajtam a megilletődöttség, de végül is a DD2 Mastersben harmadik lettem. Felállhattam a dobogóra, ami a célom volt. Egy dobogón álltam Cristiano Morgadoval, aki négyszer nyerte a Grand Finalt, és aki abszolút etalonnak tekinthető a gokartsportban. Ez nagy élmény volt! Az első Eb-futam időmérőjéről kizártak, mert tíz dekával könnyebb volt a gokartom, ami egyértelműen az én hibám volt. Így összesítésben az utolsó, 40. lettem, aminek következményeképpen minden selejtezőt a huszadik helyről kezdtem. A selejtezőkben 9., 11. és 15. lettem, így sikerült egyenes ágon az elődöntőbe jutnom, ahol egy rajtbaleset miatt csak 32. lettem a 34-ből. A döntőben nem versenyeztem jól, végül a 26. helyen értem célba, ami a Masters értékelésben negyedik helyet jelentett. Szerettem volna dobogóra állni, úgyhogy a kérdést megválaszolva, ezzel a teljesítményemmel nem vagyok elégedett.

FodorWinterCup1

Mi a terved a magyar bajnokságban?

A gokartban is számít minden egyes versenykilométer, versenykör, rajt, úgyhogy gyakorlásnak is kiváló. Szeretném a DD2 Masters kategóriában megvédeni a bajnoki címemet, amivel a világdöntőre is kvalifikálhatnám magamat.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s