Matics Misi és a hajtáspumpa

 

A győzelem volt a célja Matics Mihálynak és Zejda Vikinek a Fehérvár Ralin, illetve a 3. géposztály bajnokságában szerettek volna a harmadikról a második helyre előre lépni. Ezért meg is tettek mindent, a felkészülés és az autó is jó volt, csak éppen a hajtáspumpa makacsolta meg magát. Ráadásul kettő is.

Székesfehérvár Rallye 2015.
Székesfehérvár Rallye 2015.

„Soha sem volt szerencsém a Fehérvár Ralin, de tavaly sikerült kategóriát nyerni, úgy gondoltam, hogy ezzel végre megszakadt a rossz sorozat és hátha az idén is meg tudjuk ismételni a győzelmet” – mondta Matics Mihály.

„Minden rendben is lett volna, csak a hajtáspumpa meghibásodásával nem számoltunk. Ez zárja a középső difit és tulajdonképpen ez az, amitől a Mitsubishivel olyan jól lehet autózni. Ha nem zár, akkor a kanyarba nem tudod behúzni az elejét, a kigyorsításnál meg jár a hátulja. Az első szervizben kicseréltük, de kiderült, hogy a tartalék pumpánk is hibás volt, egyáltalán nem működött.

Székesfehérvár Rallye 2015.
Székesfehérvár Rallye 2015.

Az első körben csak irányítani nem lehetett az autót, a másodikban már fékezni sem. Mivel több pumpánk nem volt, így a második napra visszatettük az elsőt. Négy kilométerig működött, utána nem.

Az utolsó előtti gyorsaságin így is a kategória harmadik helyén álltunk, négy másodperccel lemaradva Botka mögött. Itt viszont a rajtban eltört a bal hátsó féltengelyünk, amivel visszaestünk a negyedik helyre. Viszont az összes problémánk ellenére célba értünk.

Székesfehérvár Rallye 2015.
Székesfehérvár Rallye 2015.

Tetszett a versenyen a szervizpark, a parc fermé, a rajt ceremónia, hogy megadják a módját. A pályák talán valamivel jobbak voltak, mint az utóbbi években, de szerintem még kellene javítani rajtuk, így még mindig nagyon durvák. A következő Veszprém Ralin sok választásunk nem lesz: nyomni kell és újra megpróbálunk nyerni.”

Székesfehérvár Rallye 2015.
Székesfehérvár Rallye 2015.

A Red Ribbon Team együttműködő partnerei: Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet, Combit, Frituspecial, Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., E-Vapor, Hidvégi László e.v. Autófényező,  ACJ.SK

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s