A Baranya Kupára is tanulni megy Gaál Ádám

Pályafutása második raliversenyére készül Gaál Ádám a Baranya Kupán, az Országos Historic Ralibajnokság idei ötödik futamán, ahol navigátorával, Kalapács Kornéllal továbbra is a tapasztalatszerzés lesz a céljuk. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata szinte teljes téli felkészítésnek vetette alá az Ascona B 1900-at, amelynek többek között a váltóját és a fékeit is felújították. Ádám édesapja, Gaál József azonban ezúttal nem tart a csapattal, otthonról fog szurkolni nekik.

Gaal_Adam_Fehervar201501

Gaál Ádám: – Rengeteget dolgoztunk a Fehérvár Rali óta, a versenyautóval csak a múlt héten tudtunk foglalkozni. Felújítottuk a váltóját, a fékeket. Holnap hajnalba tervezek vele egy shake down tesztet, hogy bejárassam a váltót és a féket is, de versenytempóban majd csak a Baranya Kupán fogunk menni vele.

A taktikánk ugyanaz lesz, mint az előző futamon, szeretnék óvatosan kezdeni és lépésről lépésre gyorsulni, de mindenekelőtt biztonsággal célba érni. Az autót és a ralit is tanulom még, de azért nem szeretnék feltett kézzel odaállni a rajthoz.

Gaal_Adam_Fehervar201502

Gaál József: – Sajnos ezen a versenyen nem tudok részt venni, mert megbetegedtem. A kórházból addigra már kiengednek, úgyhogy itthonról fogok szurkolni a fiamnak. Várda László lesz a csapatvezető, akitől azt kértem, hogy becsülettel, normálisan menjenek végig a versenyen. Tavaly Ádám már navigált nekem a Baranya Kupán, úgyhogy nem lesz számára ismeretlen a helyszín.

A másik Asconánk is készül. Az egyetlen problémánk, hogy az öt hónapja megrendelt váltónk nem érkezett meg Franciaországból. Mi már minden mást legyártattunk az autóhoz, csak a váltóra várunk. Ha meglesz, akkor megcsináltatom rá a sportrendszámot, és a Mecsek Ralin nagyon szeretnénk két autóval indulni, mint egy igazi családi csapat.

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s